SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ “BAGDASAR-ARSENI”

proiect4 În urma unei investiţii de peste 10 mil. euro, proiectul a constat în consolidarea  si modernizarea  Corpului A  –   S+P+ 10 etaje + 11 partial + etaj tehnic – Pavilionul de neurochirurgie   .Consolidarea  structurii de rezistenţă, s-a realizat prin Introducerea  de diafragme noi , stalpi si grinzi metalici , camasuirea stalpilor grinzilor si diafragmelor existente si realizarea unor elemente structurale noi in curtea de lumina  . Lucrările au demarat în iulie 2007, iar clădirea a fost predată beneficiarului în trimestrul III al anului 2012.

Consolidarea şi Modernizarea
Spitalului Pediatric de Urgenţă “Dr. Victor Gomoiu”

DSC08578
DSC08586
Spitalul “Dr. Victor Gomoiu” existent a fost construit la începutul anilor 1900 şi nu a suferit intervenţii majore. În urma aplicării standardelor europene, a fost aprobată o extensie a spitalului. Noua clădire construită la standardele moderne va avea 19.000 m² construiţi, spaţii de parcare în sub şi suprateran, 10 săli de operaţii noi, lifturi, şi o capacitate totală de 287 paturi.
In urma realizarii investitiei, pacientii vor beneficia de un nou spital de copii, unde se va practica un act medical de calitate, la standard europene, desfasurat intru-un ansamblu modern-tehnologic-estetic, usor accesibil la nivelul orasului.
Spitalul de Copii ” Dr. Victor Gomoiu “, este unul dintre cele mai vechi spitale de copii din România . Acesta a fost deschis in anul 1927 , la acel moment director a fost numit profesorul Victor Gomoiu.
In perioada interbelică, spitalul a furnizat servicii medicale pentru cei săraci , incepand sa ofere , după al 2-lea Război Mondial , strict servicii de pediatrie , devenind astazi unul dintre cele mai importante centre medicale pentru copii din Bucuresti.
Pentru satisfacerea functiunilor, a fost aleasa o structura din beton armat-dual, cu pereti preponderenti, pentru corpul A1 si cu cadre preponderente pentru corpul A2. Regimul de inaltime este subsol + parter + 6 etaje + etaj tehnic retras, volumetria extinderii este simpla, rectangulara, cu un element in semicilindru, care respecta peisajul si cadrul construit in vecinatatea apropiata.
Orientat spre viitor , noul Spital de Copii ” Dr. Victor Gomoiu ” va satisface nevoile oamenilor într-un mediu modern și va oferi un serviciu medical în conformitate cu standardele europene.

CENTRUL DE SERVICII SOCIALE “JIULUI”

jiului