PRIMĂRIA SECTORULUI 1

februarie-spate
_DSC0017
_DSC0004
Constructia cladirii a inceput in 1928 si s-a dorit de la inceput a fi un sediu administrativ impunator, la acea data fiind cea mai inalta cladire din oras. Arhitectura este de natură eclectică, ea înglobând două stiluri, unul de origine neo-romanică şi un altul chiar mai bine reprezentat în epocă, cel neo românesc. Stilul neo-românesc include bosaje masive şi adânci, se continua cu un Hochparter care asigură şi accesul principal de gala şi care poartă un Piano Nobile marcat de loggia, dezvoltată pe două niveluri, bogat decorata ce se continua in spaţiul interior cu sala de consiliu şi de festivităţi.
Registrul superior, situat sub cornişă, este tratat cu ancadramente dese, din aceeaşi semantică din care provin ocniţele brâncoveneşti. Corpul principal al cladirii beneficiaza si de prezenta unei scari bogat decorate din marmura ce face legatura intre demisol si etajul al 3-lea. Sala de festivitati este decorata cu picturi murale realizate de Olga Greceanu. Alte doua picturi ale aceluias autor au fost descoperite in Biroul Primarului. O alta componenta importanta a cladirii este turnul cu ceas care beneficiaza de o atentie deosebita acordata zonei superioare si materializata printr-o terasa avand decoratiuni si prin statuia unui cavaler cu scut şi armură (realizata de Alexandru Dimitriu in 1929) care, de-a lungul anilor, a reuşit să devină un repervizual al Bucureştiului. Corpul secundar al cladirii, construit intr-o etapa ulterioara, desi continua la exterior elementele fatadelor corpului principal, la interior nu prezinta arhitectura luxoasa, având un aer auster şi pur funcţionalist, atât prin lipsa oricăror elemente de plastică arhitecturală, cât si prin dispunerea accesului vertical în ultima travee, precum o scară de serviciu.
In 2008 cladirea a intrat intr-un proces de consolidare, care a dus la modificarea partiala a arhitecturii interioare, dar fara afectarea zonelor emblematice pentru imobil. In plus, in anul 2009 un incendiu a distrus in proportie de 90% sarpanta cladirii. De aceea in anul 2010 s-a demarat un proiect interdisciplinar ce a plecat de la studiul istoric al monumentului, de identificare a resursei culturale si de fundamentare a intervenţiei. Aceast proiect a dus la crearea unei noi sarpante, ce respecta intocmai volumetria initiala, dar a creat si nou spatiu util cu o identitate arhitecturala bine definita. Ulterior lucrarile proiectului au fost impartite in doua categorii: componentele artistice – care vizeaza restaurarea si reconstituirea elementelor decorative interioare si exterioareale constructiei si arhitectura – instalatii –care vizeaza amenajarea si refunctionalizarea restului cladirii si a spatiilor exterioare pentru a se adapta cerintelor actuale.

PRIMĂRIA GENERALĂ A MUNICIPIULUI BUCURESTI

PMB-Foto
amortizor
IMG_9365
Arie teren: 21.992 m²
Arie construită: 3.814,00 m²
Imobilul care poartă în prezent numărul poştal 47 pe bulevardul Regina Elisabeta este clasat sub codul B-II-m-A 18688 si a fost realizat intre anii 1906-1911 dupa un proiect al reputatului arhitect Petre Antonescu.
Suprafata terenului pe care este amplasata cladirea este proprietate publica, si este in administrarea Prefecturii Municipiului Bucuresti si se invecineaza pe toate laturile cu proprietati domeniu public; Suprafata totala a acestuia este de 5.850,00mp
Forma in plan este aceea a literei E cu latura mare paralela cu bdul Regina Elisabeta.
Cladirea existenta are subsol + parter + 4 etaje. Suprafata construita este de 3.814,00 mp, iar Aria desfasurata de 21.992 mp
Solutia adoptata in cadrul proiectului pentru consolidarea cladirii pleaca de la principiul izolarii seismice a structurilor pentru modificarea perioadei proprii de vibratie a cladirii, in sensul maririi acesteia, astfel incat aceasta sa fie plasata in afara zonei de amplitudine maxima a spectrului de raspuns pentru amplasamentul dat. Datorita relatiei directe intre spectrul de amplasament si perioada proprie de vibratie a structurii, proiectarea sistemului de izolare seismica pentru o cladire are un caracter de unicat.
Metoda izolarii pasive a bazei introduce o solutie suplimentara de protectie a structurii, care consta in decuplarea suprastructurii de fundatie. Interfata suprastructura izolata – infrastructura rigida este alcatuita dintr-o multitudine de grinzi care formeaza asa numita centura superioara de sustinere a suprastructurii, din sistemul izolator propriu-zis (reazemele izolatoare), si din noul radier proiectat pe care reazema sistemul izolator si suprastructura. In acest plan, miscarea de lunecare este cvasi-libera in plan orizontal al cladirii.
Conceptul folosit la realizarea izolatorului seismic, il reprezinta asigurarea unei rigiditati minime la forfecare, simultan cu o rigiditate maxima la solicitari axiale. Astfel, izolatorul seismic care este alcatuit dintr-un cilindru de cauciuc natural vulcanizat, armat cu tole metalice orizontale va dezvolta o deformatie din forfecare care este functie de caracteristicile mecanice ale elastomerului, iar deformatia transversala sub incarcari axiale este impiedicata prin aderenta straturilor de elastomer la tolele metalice interioare. De asemenea izolatorul este prevazut cu placi metalice necesare solidarizarii cu elementele structurale inferioare, respectiv superioare.

CASA OLIMPICĂ ROMÂNĂ – C.O.R.

proiect1 Arie teren: 3715 m²
Arie construită: 3970 m²
Construită într-un mod facil cu câteva elemente expesive (utilizarea unor materiale – piatră naturală, sticlă, elemente de beton aparente – la finisarea fatadelor ) clădirea se bazează pe valenţe volumetrice care adăpostesc Muzeul Sportului.

ROMATSA CENTRUL DE DIRIJARE AL TRAFICULUI AERIAN

romatsa Locaţie: Str. Ion Ionescu de la Brad nr. 1, Bucureşti
Client: Romatsa
Perioadă execuţie: 1998-2002
Proiectul a constat în construcţia unei noi clădiri de control al traficului aerian în suprafaţă de 40 000 m² şi construirea unei zone principale de operare dotată cu echipamente de ultimă generaţie.

STEILMAN VESTICO

steilman Locaţie: Splaiul Unirii, Bucureşti
Client: Steillmann Vestico
Perioadă execuţie: 24 luni
Construcţia clădirii de 11 etaje constând în zonă de birouri 7700 m² a fost finalizată în 24 de luni.

I.C.G.T.I.

icgti Locaţie: Str. Octavian Goga, Bucuresti
Client: I.C.G.T.I.
Perioadă execuţie: 2000-2002
Finalizată în 2004, clădirea este o concepţie arhitecturală modernă iar calitatea lucrărilor recomandă clădirea ca o alegere ideală pentru unităţile de afaceri datorită specificaţiilor stricte privind izolarea termică şi protecţia împotriva incendiilor.

REGIA AUTONOMĂ DE TRANSPORT BUCUREŞTi

ratb Locaţie: Str. Stirbei Vodă, Bucureşti
Client: R.A.T.B.
Perioadă execuţie: 2000 -2004
Proiectul constă în consolidarea şi extinderea spaţiului de birouri existent. Clădirea reprezintă îmbinarea dintre construcţie şi operă de artă.

PALATUL TELEFOANELOR

palatul-telefoanelor Locaţie: Calea Victoriei, Bucureşti
Client: Romtelecom
Perioadă execuţie: 1999-2004
Proiectul se bazează pe consolidarea şi modernizarea vechiul Palat al Telefoanelor. Renovarea a inclus demonatarea acoperişului, a pereţilor interiori precum şi a uşilor şi ferestrelor. O nouă structură din metal şi beton armat precum şi un nou acoperiş din metal au fost construite. Sistemul complet de cabluri a fost reproiectat prin subsol iar toate instalaţiile au fost complet renovate.

ADMINISTRAŢIA FINANCIARĂ A SECTORULUI 2

anaf2 Locaţie: Bucureşti
Client: Ministerul Finanţelor
Perioadă execuţie: 2001-2002
Cu un buget redus, proiectul a constat în consolidarea şi reabilitarea unei clădiri vechi considerată monument istoric. Aceasta a fost reajustată în întregime pentru noul ei scop.

TRANSELECTRICA PITEŞTI

transelectrica Locaţie: Piteşti
Client: Transelectrica Piteşti
Dată finalizare: Iunie 2003
Lucrarea a constat în reablitarea unei clădiri vechi de 4000 m² inclusiv consolidarea structurii de rezistenţă. În urma renovării, clădirea a fost transformată într-un spaţiu de birouri de lux. Instalaţiile clădirii au fost modernizate şi a fost montat un lift hidraulic panoramic.

ADMINISTRAŢIA FINANCIARĂ A SECTORULUI 6

anaf6 Locaţie: Str. Popa Tatu, Bucureşti
Client: Ministerul Finanţelor
Perioadă execuţie: 2001-2002
Această cladire neo-clasică şi-a schimbat abordarea prin modificările stilului său original. O nouă structură de beton armat şi un etaj suplimentar au fost construite.

TRIBUNALUL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

ianuarie-fata Locatie: Blv. Unirii Nr. 37, Bucureşti
Client: Tribunalul Municipiului Bucueşti
Perioadă execuţie: 2003 – 2006
Suprafaţă construită: 27 000 m²
Activitatea de retehnologizare şi abordare spaţială a implicat o activitate amplă fiind necesară transformarea complexului de magazine Junior în actualul Tribunal Bucureşti . Modernizând clasa clădirii de la clasa 1 la 2, structura clădirii a suferit modficări semnificative. Prin eforturi comune a tuturor celor ce au participat, considerăm că am reuşit să realizăm o construcţie durabilă, modernă şi funcţională pentru locuitorii Municipiului Bucureşti.